Renkaiden allevaihto

työhintoja

Ei ajanvarauksia.

Teemme saapumisjärjestyksessä

Renkaiden allevaihto

\

H:ki

Henkilöautot:     35 € / sarja
Maasturit:          40€ / sarja
Pakettiautot:      40€ / sarja

\

TÄRISTÄÄKÖ?

Allaolevien renkaiden tasapainotus.

Henkilöauto 60€ / sarja

Suv / pakut   70€ sarja 

\

Tuusula

Henkilöauto   25€ / sarja 

Pakettiautot   30€ / sarja 

Maasturit       30€ / sarja 

\

purku+kasaus+tasapainotus 4kpl
peltivanne 13″–16″= 70 €

purku+kasaus+tasapainotus 4kpl
aluvanne 13″-16″= 80 €

purku+kasaus+tasapainotus 4kpl
aluvanne 17″–18″= 90 €

purku+kasaus+tasapainotus 4kpl
aluvanne 19″ = 100 €

\

Jos asennetaan vielä auton alle  +25 – 35€

Meiltä myös  valkosivurenkaita.

 

Meiltä löytyy suuri varasto erilaisia renkaita.

.

OHJEITA RENKAISTA

Renkaat ovat ainoa yhteys auton ja tien välillä. Kaikissa olosuhteissa turvallisuus on kiinni reilun neljän kämmenen kokoisesta kosketuspinnasta.

Lain vaatimat minimiurasyvyydet ovat vaikeissa olosuhteissa turvallisuuden kannalta riittämättömät. Vesiliirto- ja sohjoliirtovaaran vuoksi suosittelemme vähimmäisurasyvyydeksi kesärenkaille 4 mm ja talvirenkaille 5 mm.

Muista myös jälkikiristys noin parin sadan ajokilometrin jälkeen. HUOM. Alumiinivanteilla on usein omat pultit/mutterit. Pidä tavallisten levypyörien pultit/mutterit kuiteinkin aina mukana vararengasta varten.

Jos asennat autoosi vain kaksi uusilla renkailla varustettua pyörää, asenna uudet taka-akselille huolimatta auton vetotavasta. Uusille nastoitetuille talvirenkaille suositellaan noin 500-1000 km:n sisäänajoa, jotta nastat asettuvat kunnolla renkaisiin.

Kaikkien huolettomin tapa on tuoda renkaat alle vaihtoon meille, jolloin tarkastamme samalla renkaiden kunnon sekä teemme muut tarvittavat huoltotoimet.

Esimerkki renkaan merkinnöistä

rengasmerkinnat1. Kokomerkintä
    • 175 = poikkileikkausleveys milleinä
    • 65 = profiilisuhde
    • R = radial (vyörengas)
    • 14 = vannehalkaisija tuumina
    • 82 = kantavuustunnus (Li)
    • T = nopeustunnus (T: 190 km/h)
2. Tubeless (TL) = sisärenkaaton
3. TWI = kulumisvaroittimen sijainti
4. Lisämerkinnät
    • Reinforced = vahvistettu
    • -> = määritelty pyörimissuunta
    • Outside = ulkopuoli (vanneasennuksessa)
5. Erikoismerkki E5 010023, jossa
    • E5 = hyväksymistunnus
    • 010023 = hyväksymisnumero
6. Valmistusaikakoodi = viikko/vuosi
7. Erikoismerkki DOT (USA)
8. Kudoskerrosten materiaali ja määrä (USA)
9. Suurin sallittu kantavuus ja ilmanpaine (USA)

Väärät rengaspaineet vaikuttavat auton ajo-ominaisuuksiin ja lyhentävät renkaiden käyttöikää. Toisistaan poikkeavat rengaspaineet auton eri puolilla ovat todellinen turvallisuusriski! Muista tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti vähintään kerran kuukaudessa unohtamatta vararengasta. Mittaa rengaspaine aina kylmenneistä renkaista. Erityisesti pakkasaikana varmista, ettei venttiili jää vuotamaan. Tarkkaile säännöllisesti renkaidesi kuntoa ja kulumista. Mitä pienempi kulutuspinnan urasyvyys, sitä suurempi vesiliirron vaara! Jos huomaat renkaassa poikkeavaa kulumista voit kääntyä meidän puoleemme. Kysyminen ei maksa mitään, mutta kysymättä jättäminen saattaa aiheuttaa suuriakin vahinkoja.

Tärkeimpänä merkintänä pidetään renkaan kokomerkintää (1), jossa 175 tarkoittaa poikkileikkausleveyttä milleinä, 65 = profiilisuhde, R=radial (vyörengas), 14=vannehalkaisija tuumina, 82=kantavuustunnus (Li 82=475 kg) ja T=suorituskykyluokka. Tämän lisäksi renkaasta voidaan nähdä valmistusaika, kudosmateriaali- sekä määrä, suurin sallittu kantavuus, hyväksymistunnukset (ns. E-merkintä, joka on oltava kaikissa Euroopassa asennettavissa renkaissa), yms.

Kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 1,6 mm. Pääurilla tarkoitetaan leveitä uria renkaan kulutuspinnan keskialueella noin kolmen neljänneksen leveydellä kulutuspinnasta. Kesärenkaiden suositeltava urasyvyys sadekeleillä on vähintään 4 mm. Henkilöautonrenkaan kulutuspinnan uria ei saa lisätä tai syventää.

Joulu-, tammi- ja helmikuun aikana on käytettävä talvirenkaita (nastallinen tai nastaton), joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3 mm. Suositeltava minimi on vaikeissa kelioloissa 5 mm.

Nastarenkaita saa käyttää 1.11. – 31.3. tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, myöhemmän ajankohdan ollessa määräävä. Muunakin aikana nastarenkaita saa käyttää, kun keli sitä edellyttää. Henkilöauton perävaunussa, jonka paino on yli 750 kg on käytettävä nastarenkaita, jos vetoautossa on sellaiset.

Renkaan kylki on täynnä erilaisia merkintöjä ja varoituksia. Alla olevassa kuvassa on tärkeimmät merkinnät, joihin kuluttajan tulisi kiinnittää huomiota hankkiessaan uusia renkaita. Erityisen tärkeäksi nämä muodostuvat silloin kun alkuperäistä rengaskokoa muutetaan.